Forårsfugletur til Sønderjylland

Sønderjylland  maj 2020

Årets forårsfugletur ligger i år i Store Bededagsferien, og det vil sige, at vi denne gang har hele tre dage i felten. Tilmed ligger turen sent, så alle trækfuglene er ankommet så artsdiversiteten er maximal.

Forårsfugle i Sønderjylland

Alle vores ynglende arter er ankommet, ligesom mange af de arter, som bare benytter Sønderjylland som rasteplads under trækket mod fjerne nordlige ynglepladser også findes i større eller mindre antal, fx. Kærløber, Pomeransfugl, Plettet Rørvagtel, Hvidvinget Terne, Aftenfalk og Vendehals.

Vi får mulighed for at se

På dette tidspunkt er der også stadig 10.000-vis af gæs, ænder og vadefugle, og andre mere eller mindre (Sønder-) jyske specialiteter som Savisanger, Fyrremejse, Topmejse, Skestork, Hvid Stork, Nilgås, Slørugle er meget sandsynlige, mens arter som Hvidbrystet Præstekrave, Stor Hornugle, Turteldue, Pirol og Grønspætte kræver lidt mere held.

Vi tager os god tid på de enkelte lokaliteter, og der bliver også tid til at snakke om kendetegn på de mere almindelige arter.

Der vil også være gode chancer for at se Hedehøg, der som dansk ynglefugl i dag er begrænset til Sønderjylland.

Base Hohenwarte

Basen er Hohenwarte lige syd for Højer – en perle midt i marsken med Husrødstjert, og Blåhals tæt på og 1000-vis af Bramgæs i luften.

Sidste år så vi Rødtoppet Fuglekonge i haven!

Hvornår

Turen foregår i privatbiler, og vi mødes på Hohenwarte til middag torsdag kl. 18, og turen slutter ved 15-tiden søndag.

Der lægges op til et højt aktivitetsniveau, men qua basens centrale placering i området, vil der også være mulighed for at stå af og tage en pause ind imellem.

Pris

Turens pris er 3.700 kr./pers og inkluderer overnatning i dobbeltværelse med eget bad, fuld forplejning, masser af fugle, højt humør og hyggeligt samvær.

Enkeltværelse kan i begrænset omfang tilkøbes for 500 kr./pers.

Tilmelding

Turen gennemføres med mindst 6 deltagere, tilmelding til fuglekurser@fuglekurser.dk 

Jan Kiel

Instruktør

Jeg har kigget på fugle i over 40 år, selvfølgelig primært i Danmark, hvor jeg har været rundt i alle afkroge, men jeg har også rejst i det meste af Europa samt en del i Nord-amerika og Afrika, og lidt i Asien.

For snart 5 år siden kørte jeg mit første DOF-fuglestemmekursus, og siden har jeg kørt en del aftenskole-kurser, weekendkurser og udlandsrejser for fugle-interesserede. I slutningen af 2018 startede jeg virksom-heden Fuglekurser.dk.