Forårsfugletur til Sønderjylland

Sønderjylland  forår 2022

Traditionen tro arrangerer jeg igen i år en forårsfugletur til Sønderjylland. Årets tur ligger igen i år i Store Bededagsferien, og det vil sige, at vi har hele tre dage i felten. De fleste af ynglefuglene er ankommet, og her i månedsskiftet er der stadig godt gang i Blåhalsene.

Udover vores ynglefugle vil mange af de arter, som bare benytter Sønderjylland som rasteplads under trækket mod fjerne nordlige ynglepladser, også findes i større eller mindre antal, fx Rødhalset Gås, Pomeransfugl, Steppehøg, Plettet Rørvagtel, Vendehals, Ringdrossel mm.

Der vil også være gode chancer for at se Hedehøg, der som dansk ynglefugl i dag er begrænset til Sønderjylland.

Vi får mulighed for at se

På dette tidspunkt er der også stadig 10.000-vis af gæs, ænder og vadefugle, og andre mere eller mindre (Sønder-) jyske specialiteter som Savisanger, Fyrremejse, Topmejse, Skestork, Hvid Stork, Nilgås, Slørugle er meget sandsynlige, mens arter som Hvidbrystet Præstekrave, Stor Hornugle, Turteldue, Pirol og Grønspætte kræver lidt mere held. 

Base Hohenwarte

Basen er som sædvanlig Hohenwarte lige syd for Højer – en perle midt i marsken med Husrødstjert, Blåhals, Rødtoppet Fuglekonge og Slørugle på matriklen de senere år og 1000-vis af Bramgæs i luften.

Hvordan, hvor og hvornår

Turen foregår i privatbiler, og vi mødes på Hohenwarte til middag torsdag og turen slutter ved 15-tiden søndag .

Der lægges op til et højt aktivitetsniveau, men qua basens centrale placering i området, vil der også være mulighed for at stå af og tage en pause ind imellem

Pris og tilmelding

Turen koster 3700 kr./ pers og inkluderer overnatning i delt dobbeltværelse, fuld forplejning, masser af fugle, højt humør og hyggeligt samvær. Enkeltværelse kan tilkøbes for 600 kr./ pers.

Tilmeld dig på: fuglekurser@fuglekurser.dk 

Max 20 deltagere 

Jan Kiel

Læs mere om Kursusleder Jan Kiel