Forårsfugletur til Sønderjylland

Sønderjylland  7-10. maj 2020

Igen i år arrangerer Fuglekurser.dk  en forårstur til  Sønderjylland. Turen ligger i år i Store Bededagsferien, og det betyder, at vi har hele tre dage i felten. Tilmed ligger turen ret sent, så de fleste af ynglefuglene er ankommet og artsdiversiteten er stor.

Forårsfugle i Sønderjylland

Næsten alle ynglende arter vil være ankommet, ligesom mange af de arter, som bare benytter Sønderjylland som rasteplads under trækket mod fjerne nordlige ynglepladser også findes i større eller mindre antal, fx. Pomeransfugl, Plettet Rørvagtel, Hvidvinget Terne, Aftenfalk, Ringdrossel og Vendehals.

Vi får mulighed for at se

På dette tidspunkt er der også stadig 10.000-vis af gæs, ænder og vadefugle, og andre mere eller mindre (Sønder-) jyske specialiteter som Savisanger, Fyrremejse, Topmejse, Skestork, Hvid Stork, Nilgås, Slørugle er meget sandsynlige, mens arter som Hvidbrystet Præstekrave, Stor Hornugle, Turteldue, Pirol og Grønspætte kræver lidt mere held.

Vi tager os god tid på de enkelte lokaliteter, og der bliver også tid til at snakke om kendetegn på de mere almindelige arter.

Der vil også være gode chancer for at se Hedehøg, der som dansk ynglefugl i dag er begrænset til Sønderjylland.

Base Hohenwarte

Basen er Hohenwarte lige syd for Højer – en perle midt i marsken med Husrødstjert, og Blåhals tæt på og 1000-vis af Bramgæs i luften.

Et år var der Rødtoppet Fuglekonge i haven!

Hvornår

Turen foregår i privatbiler, og vi mødes på Hohenwarte til middag torsdag d.7/5 kl. 18, og turen slutter ved 15-tiden søndag 10/5.

Der lægges op til et højt aktivitetsniveau, men qua basens centrale placering i området, vil der også være mulighed for at stå af og tage en pause ind imellem.

Pris

Turens pris er 3.700 kr./pers og inkluderer overnatning i dobbeltværelse med eget bad, fuld forplejning, masser af fugle, højt humør og hyggeligt samvær.

Enkeltværelse kan i begrænset omfang tilkøbes for 500 kr./pers.

Tilmelding

Tilmelding til fuglekurser@fuglekurser.dk senest 1/3, betaling senest 1/4 2020.
Max 20 deltagere.
Tilmelding til fuglekurser@fuglekurser.dk 

 

Jan Kiel

Kursusleder

Jeg har kigget på fugle i over 40 år, primært i Danmark, hvor jeg har været rundt i alle afkroge, men jeg har også rejst i det meste af Europa samt en del i Nordamerika og Afrika, og lidt i Asien.

I 2014 holdt jeg mit første DOF-fuglestemmekursus. Siden har jeg afholdt mange aftenskolekurser, weekendkurser og udlandsrejser for fugle-interesserede.
I slutningen af 2018 startede jeg virksomheden Fuglekurser.dk.