Lesbos

                                            29/4 – 6/5  2023

 

 

 

 

Fugletur til Lesbos 29/4 - 6/5 2023

 OBS! Få ledige pladser tilbage

Lesbos er en fantastisk ø i træktiden, hvor mange forskellige fuglearter kan ses. Farvestrålende og karismatiske arter som Biæder, Ellekrage, Flamingo, pelikaner, Stylteløber, storke (både hvide og sorte) og ørne er almindelige og talrige, og suppleres af en lang række småfugle, rovfugle, tornskader, hejrer, vadere, og rørvagtler mm som også er almindelige her, men sjældne gæster i Danmark. Alt kan ses inden for et relativt begrænset område, så tiden, der bruges på vejen, er minimal.

Vi rejser d. 29/4 og kommer hjem d.6/5, og har 6 hele dage til at kigge på fugle på øen.

Med udgangspunkt i Skala Kalloni bliver konceptet det sædvanlige med højt aktivitetsniveau i de lyse timer, men med mulighed for at tage en pause fra programmet ind i mellem. Dejligt vejr (forhåbentlig 🙂 ), masser af spændende fugle, højt humør og super hyggeligt samvær. Vi bor centralt i forhold til øens mange spændende fuglesteder, men vil have minibusser til rådighed hele ugen. Hver morgen vil der være en lille tur på et par timer inden morgenmaden, men man kan også vælge at sove længe og så bare støde til efter morgenmaden. Nogle dage er der heldags ture, andre dage bliver der 2 halvdagsture, hvor vi spiser frokost på hotellet.

Der vil blive afholdt et formøde, hvor turens detaljer gennemgås, og efter hjemkomsten udarbejdes en fyldig rapport. Et enkelt PowerPoint-oplæg eller to i løbet af ugen kan ikke helt udelukkes, men det afhænger af vejret, deltagerforudsætningerne og aktivitetsniveauet.

Turens pris bliver 9.100 kr./ person og inkluderer fly, overnatning i dobbeltværelse, morgenmad, bus hele ugen, masser af fugle, højt humør og hyggeligt samvær, intromøde og turrapport. Mad og drikke er billigt på Lesbos, så man kan sagtens klare sig for 1.500 kr. til frokost og aftensmad for hele ugen. Enkeltværelse kan tilkøbes for 700 kr.

 

Jan Kiel

Kursusleder

Jeg har kigget på fugle i over 40 år, primært i Danmark, hvor jeg har været rundt i alle afkroge, men jeg har også rejst i det meste af Europa samt en del i Nordamerika og Afrika, og lidt i Asien.

I 2014 holdt jeg mit første DOF-fuglestemmekursus. Siden har jeg afholdt mange aftenskolekurser, weekendkurser og udlandsrejser for fugle-interesserede.
I 2018 startede jeg virksomheden Fuglekurser.dk.