Vinterfuglekursus 

 

 

 

 

 

Sydvestsjællands fugle

Vi mødes kl.8.00 fire lørdage i løbet af vinteren, hvor vi hygger os med morgenmad en times tid, mens jeg præsenterer et aktuelt emne fra den danske vinterfuglescene.

Derefter bevæger vi os ud i landskabet, og bruger resten af formiddagen på at kigge på fugle i nærheden af Skælskør.

Sydvestsjælland er rig på fugle året rundt, ikke mindst om vinteren, hvor lokaliteter som Borreby Mose, Skælskør Nor, Kobæk Sø, Sevedø, Gedehave og Lejodde (ved Storebæltsbroen) under alle omstændigheder kan fremvise store mængder af ænder, gæs og svaner, masser af rovfugle – bl.a. Havørn og Vandrefalk – samt diverse vade- og småfugle. Hvad der ellers er at kigge på afhænger af årstiden, vejret og vinterens strenghed.

Vi har set

På tidligere ture har vi set sjældenheder som bl.a. Jagtfalk, Kongeørn, Lapværling og Pungmejse, og det er aldrig til at vide, hvilke spændende fugle vinteren byder på i området.

Hvornår

Kurset består af i alt 4 kursusgange: nye datoer på vej

Pris

Prisen inklusiv morgenmad, præsentation og hyggeligt samvær er for:
4 gange 995 kr./ pers
3 gange 795 kr./ pers
2 gange 575 kr./ pers
1 gang 295 kr./ pers

Tilmelding

Der er plads til max 20 deltagere, og i tilfælde af flere tilmeldinger gives der fortrin til dem, der har tilmeldt sig flest gange.

Tilmelding på fuglekurser@fuglekurser.dk

Jan Kiel

Kursusleder

Jeg har kigget på fugle i over 40 år, primært i Danmark, hvor jeg har været rundt i alle afkroge, men jeg har også rejst i det meste af Europa samt en del i Nordamerika og Afrika, og lidt i Asien.

I 2014 holdt jeg mit første DOF-fuglestemmekursus. Siden har jeg afholdt mange aftenskolekurser, weekendkurser og udlandsrejser for fugle-interesserede.
I slutningen af 2018 startede jeg virksomheden Fuglekurser.dk.