Nordvestjylland

 

Fugletur til Nordvestjylland d. 3-5 februar 2023

En dejlig weekendtur i det friske danske vintervejr

Vi har base og udgangspunkt i Hanstholm, men hvad vi konkret skal kigge efter kommer an på vejret og vinterens strenghed/ mildhed.

Der er altid spændende måger at finde på havnen, og havfuglene er talrige i form af Suler, alkefugle, lommer og diverse ænder.

Der er næsten garanti for Gråmåge i havnen, mens Hvidvinget Måge er mere uregelmæssig. Sjældne arter som Lattermåge og Ismåge er set i de senere år, og arter som Rosenmåge og Bonapartemåge kommer nok også forbi en gang – og hvorfor ikke netop i denne vinter?

Hanstholm byder ofte på overraskelser i vintertiden, i de senere år ud over mågerne bl.a. Sneugle, Topskarv, Jagtfalk og Islom.

I de nærliggende Vejlerne er der masser af ænder, gæs og rovfugle – især hvis vinteren ikke er for hård. Vejlerne er et fantastisk naturområde, og der er altid noget at se fra de mange tårne og skjul i området. Havørn, Vandrefalk, Skægmejse og Rørdrum er nogle af de mere spektakulære arter, man kan se på denne årstid, men også 1000-vis af Kortnæbbet Gås og store mængder af andre gæs, svømmeænder og vadefugle overvintrer i området i milde vintre.

Agger Tange er også inden for rækkevidde og altid et besøg værd med masser af gæs, svaner og vadefugle samt småfugle som fx Bjerglærke og Snespurv.

Plantagerne i området er hjemsted for Topmejser, korsnæb og andre småfugle.

Vejret er ikke til at forudsige – især ikke på denne årstid – men det bliver jo nok ret koldt, og måske også blæsende. Så hvis I har lyst til en dejlig tur i det friske danske vintervejr, er dette lige noget for jer 😉 Dagene er jo korte her i februar, så vi vil forsøge at være i felten alle de lyse timer, og der vil så være oplæg og hygge på hotellet om aftenerne. Til gengæld skal vi ikke tidligt op 🙂

Vi mødes på Hotel Hanstholm fredag 3/2 til fælles spisning kl. 18. Turen slutter et eller andet sted i Nord-/ Vestjylland søndag 5/2, når det bliver for mørkt til at kigge på fugle… Måske med en tudende Stor Hornugle 🙂

Turens pris er 3.100,- kr. og inkluderer overnatning i dobbeltværelse og fuld forplejning (drikkevarer dog ikke inkluderet) på Hotel Hanstholm (4*). Masser af fugle, frisk luft og hyggeligt samvær. Enkeltværelse 3.700,- kr.

Tilmelding ved at indbetale beløbet på 3409 12703961 senest 14/1 2023. 

Tilmelding

Tilmelding på fuglekurser@fuglekurser.dk

Senest 14/1 2023

Jan Kiel

Kursusleder

Jeg har kigget på fugle i over 40 år, primært i Danmark, hvor jeg har været rundt i alle afkroge, men jeg har også rejst i det meste af Europa samt en del i Nordamerika og Afrika, og lidt i Asien.

I 2014 holdt jeg mit første DOF-fuglestemmekursus. Siden har jeg afholdt mange aftenskolekurser, weekendkurser og udlandsrejser for fugle-interesserede.
I 2018 startede jeg virksomheden Fuglekurser.dk.