Fugletur til Nordvestjylland

Tag med på en tur i det friske nordjyske vintervejr!

Vi har base og udgangspunkt i Hanstholm, men hvad vi konkret skal kigge efter kommer an på vejret og vinterens strenghed/ mildhed.

Der er altid spændende måger at finde på havnen, og havfuglene er talrige i form af Suler, alkefugle, lommer og diverse ænder. Topskarv har også været regelmæssig de senere år.

Der er næsten garanti for Gråmåge i havnen, mens Hvidvinget Måge er mere uregelmæssig. Sjældne arter som Lattermåge og Ismåge er set i de senere år, og arter som Rosenmåge og Bonapartemåge kommer nok også forbi en gang – og hvorfor ikke netop i denne vinter?

Hanstholm byder ofte på overraskelser i vintertiden, i de senere år ud over mågerne bl.a. Sneugle, Jagtfalk og Islom.

I de nærliggende Vejlerne er der masser af ænder, gæs og rovfugle – især hvis vinteren ikke er for hård. Vejlerne er et fantastisk naturområde, og der er altid noget at se fra de mange tårne og skjul i området. Havørn, Vandrefalk, Skægmejse og Rørdrum er nogle af de mere spektakulære arter, man kan se på denne årstid, men også 1000-vis af Kortnæbbet Gås og store mængder af andre gæs, svømmeænder og vadefugle overvintrer i området i milde vintre. Måske den Amerikanske Kærhøg har held til at overvintre?
Agger Tange er også inden for rækkevidde og altid et besøg værd med masser af gæs, svaner og vadefugle samt småfugle som fx Bjerglærke og Snespurv.
Plantagerne i området er hjemsted for Topmejser, korsnæb og andre småfugle.

Vejret er ikke til at forudsige – især ikke på denne årstid – men det bliver jo nok ret koldt, og måske også blæsende. Så hvis I har lyst til en dejlig tur i det friske danske vintervejr, er dette lige noget for jer 😉
Dagene er jo korte her i februar, så vi vil forsøge at være i felten alle de lyse timer, og der vil så være oplæg og hygge på hotellet om aftenerne.
Til gengæld skal vi ikke tidligt op 🙂

Vi mødes på Hotel Hanstholm fredag 2/2 til fælles spisning kl. 18.
Turen slutter et eller andet sted i Nord-/ Vestjylland søndag 4/2, når det bliver for mørkt til at kigge på fugle…
Måske med en tudende Stor Hornugle

De mest interessante obs fra sidste års tur kan ses her: Nordjylland 2023

Turens pris er 3.500,- kr. og inkluderer overnatning i dobbeltværelse og fuld forplejning, bl.a. lækker tre-retters menu hver aften (drikkevarer dog ikke inkluderet) på Hotel Hanstholm (4*). Masser af fugle, frisk luft og hyggeligt samvær. Enkeltværelse 3.800,- kr.

Tilmelding ved at indbetale beløbet på 3409 12703961 senest 10/1 2024.