Nordvestjylland

 

Fugletur til Nordvestjylland

En dejlig weekendtur i det friske danske vintervejr

Vi mødes på Hotel Hanstholm  til fælles spisning kl. 18.00
Dagene er korte , så vi vil forsøge at være i felten alle de lyse timer, og der vil så være hygge på hotellet om aftenerne. Til gengæld skal vi ikke tidligt op 🙂
Til de, der kan – og vil – holde sig vågne, vil der være undervisning/ oplæg i aktuelle emner om aftenen både fredag og lørdag.

Vejret er ikke til at forudsige – især ikke på denne årstid – men det bliver jo nok ret koldt, og måske også blæsende.
Der er altid spændende måger at finde på havnen, og havfuglene er talrige i form af Suler, alkefugle, lommer og diverse ænder.
Der er næsten garanti for Gråmåge, mens Hvidvinget Måge er mere uregelmæssig.
Sjældne arter som Lattermåge og Ismåge er set i de senere år, og arter som Rosenmåge og Bonapartemåge kommer nok også forbi en gang – og hvorfor ikke netop i denne vinter?

Hanstholm-området byder i det hele taget ofte på overraskelser i vintertiden, i de senere år ud over mågerne bl.a. Sneugle, Topskarv og Jagtfalk.

Vejlerne er et fantastisk naturområde, og der er altid noget at se fra de mange tårne og skjul i området. Havørn, Vandrefalk, Skægmejse og Rørdrum er nogle af de mere spektakulære arter, man kan se på denne årstid, men også 1000-vis af Kortnæbbet Gås og store mængder af svømmeænder og vadefugle overvintrer i området i milde vintre.

Agger Tange er også inden for rækkevidde og altid et besøg værd med masser af gæs, svaner og vadefugle.

Plantagerne i området er hjemsted for Topmejser, korsnæb og andre småfugle.

Hvor og Hvornår

Dato kommer snart.
Turen foregår i privatbiler og vi mødes på Hotel Hanstholm fredag til fælles spisning kl. 18.00 Turen slutter et eller andet sted i Nord-/ Vestjylland søndag, når det bliver for mørkt til at kigge på fugle… Måske med en tudende Stor Hornugle 🙂

Pris

Turens pris er 2.200,- kr. og inkluderer overnatning i dobbeltværelse med morgenmad begge dage og aftensmad fredag på Hotel Hanstholm (4*). Masser af fugle, frisk luft og hyggeligt samvær.
Enkeltværelse 2.700,- kr.

 

Tilmelding

Tilmelding sker  på e-mail til fuglekurser@fuglekurser.dk

Jan Kiel

Kursusleder

Jeg har kigget på fugle i over 40 år, primært i Danmark, hvor jeg har været rundt i alle afkroge, men jeg har også rejst i det meste af Europa samt en del i Nordamerika og Afrika, og lidt i Asien.

I 2014 holdt jeg mit første DOF-fuglestemmekursus. Siden har jeg afholdt mange aftenskolekurser, weekendkurser og udlandsrejser for fugle-interesserede.
I slutningen af 2018 startede jeg virksomheden Fuglekurser.dk.