Nordvestjylland

 

Vi har base og udgangspunkt i Hanstholm, men hvad vi konkret skal kigge efter kommer an på vejret og vinterens strenghed/ mildhed.

Fugletur til Nordvestjylland

er er altid spændende måger at finde på havnen, og havfuglene er talrige i form af Suler, alkefugle, lommer og diverse ænder.

Der er næsten garanti for Gråmåge, mens Hvidvinget Måge er mere ustabil.

Sjældne arter som Lattermåge og Ismåge er set i de senere år, og arter som Rosenmåge og Bonapartemåge kommer nok også forbi en gang – og hvorfor ikke netop i denne vinter?

Hanstholm-området byder i det hele taget ofte på overraskelser i vintertiden, i de senere år ud over mågerne bl.a. Sneugle, Topskarv og Jagtfalk.

Vejlerne er et fantastisk naturområde
I de nærliggende Vejlerne er der masser af ænder, gæs og rovfugle – især hvis vinteren ikke er for hård.

Vejlerne er et fantastisk naturområde, og der er altid noget at se fra de mange tårne og skjul i området. Havørn, Vandrefalk, Skægmejse og Rørdrum er nogle af de mere spektakulære arter, man kan se på denne årstid, men også 1000-vis af Kortnæbbet Gås og store mængder af svømmeænder og vadefugle overvintrer i området i milde vintre.

Agger Tange
Agger Tange er også inden for rækkevidde og altid et besøg værd med masser af gæs, svaner og vadefugle.

Plantagerne i området er hjemsted for Topmejser, korsnæb og andre småfugle.

En dejlig tur i det friske danske vintervejr
Vejret er ikke til at forudsige – især ikke på denne årstid – men det bliver jo nok ret koldt, og måske også blæsende.

Så hvis I har lyst til en dejlig tur i det friske danske vintervejr, er dette lige noget for jer 😉

Dagene er korte , så vi vil forsøge at være i felten alle de lyse timer, og der vil så være oplæg og hygge på hotellet om aftenerne. Til gengæld skal vi ikke tidligt op :-).

Hvor og Hvornår

Sidste weekend i januar/ febuar 2020
Datoer kommer snart

Vi mødes på Hotel Hanstholm fredag til fælles spisning kl. 18. Turen slutter et eller andet sted i Nord-/ Vestjylland søndag, når det bliver for mørkt til at kigge på fugle… Måske med en tudende Stor Hornugle 🙂

Pris

Prisen kommer snart og inkluderer overnatning i dobbeltværelse med morgenmad begge dage og aftensmad fredag på Hotel Hanstholm (4*).

Masser af fugle, frisk luft og hyggeligt samvær.

Til de, der kan – og vil – holde sig vågne, vil der være undervisning/ oplæg om aftenen både fredag og lørdag.

Tilmelding

Tilmelding sker  på e-mail til fuglekurser@fuglekurser.dk

Jan Kiel

Instruktør

Jeg har kigget på fugle i over 40 år, selvfølgelig primært i Danmark, hvor jeg har været rundt i alle afkroge, men jeg har også rejst i det meste af Europa samt en del i Nord-amerika og Afrika, og lidt i Asien.

For snart 5 år siden kørte jeg mit første DOF-fuglestemmekursus, og siden har jeg kørt en del aftenskole-kurser, weekendkurser og udlandsrejser for fugle-interesserede. I slutningen af 2018 startede jeg virksom-heden Fuglekurser.dk.